Word jij onze nieuwe collega?

Datum
2017-10-09

Licence to Build is een middelgroot architectenbureau uit Lennik met een dertigtal collega’s die samenwerken in een goede sfeer. Onze kantoren liggen tussen het groen, maar zijn wel vlot bereikbaar via metro/bus vanuit Brussel.

Wij zijn momenteel ook aan het uitkijken naar een tweede uitvalsbasis in Gent.

Je kan rekenen op een aantrekkelijke vergoeding en extra voordelen, zoals een jaarlijkse skivakantie. Elke middag maakt onze kokkin een heerlijke warme maaltijd klaar. Voor de toekomst bieden wij ook alle doorgroeikansen.  Je kan de sfeer alvast opsnuiven via onze website www.licencetobuild.be, Twitter of Facebook.

 

Heb je eventueel interesse of wil je graag vrijblijvend wat vragen stellen, contacteer ons! Of ken je een collega die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, geef dan gerust onze gegevens door.

Wij kijken uit naar je reactie!


Wie zoeken we?


Een Structural Engineer:

Functieomschrijving

Als Structural Engineer maak je deel uit van het engineerteam en sta je in voor de correcte en tijdige berekeningen van de stabiliteit en sterkte van ontwerpen, voornamelijk kleine tot middelgrote projecten (van woningen tot schoolgebouwen).

 

Je staat in voor:

 • Expertise in bouwkundige normen en voorschriften, in het bijzonder Eurocode, het uitwerken van project-specifieke ontwerpen en het uitvoeren van constructieve studies met behulp van gespecialiseerde software (RSTAB, …)
 • Het ontwikkelen en onderhouden van eigen berekeningsroutines
 • Het opstellen van ontwerp- en berekeningsnota’s die je bespreekt met klanten en controle-organismen
 • Het geven van advies over het technisch ontwerp van staal- en betonconstructies
 • Het mee opstellen van interne standaarden voor het ontwerp

Profiel

 • Je genoot een hogere bouwkundige opleiding. Bij voorkeur Master Bouwkunde of gelijkwaardig
 • Je hebt enige ervaring binnen stabiliteits- en sterkteberekeningen
 • Je spreekt en schrijft vlot in het Nederlands + 1 bijkomende taal (Engels, Frans, Duits)
 • Je hebt beroepsfierheid en streeft naar kwalitatief en nauwkeurig werken
 • Je neemt initiatief en bent in staat je werk zelf te organiseren en te plannen
 • Je draagt klantvriendelijkheid hoog in het vaandel en waakt dus over de tevredenheid, goedkeuring en waardering van de opdrachtgever en over de rendabiliteit van het bouwproject
 • Je werkt probleemoplossend en hebt een cijfermatig inzicht
 • Je bent stressbestendig en voor de deadline klaar

Een Ingenieur-architect :

Functieomschrijving

Als ingenieur-architect maak je deel uit van het ontwerpteam en werk je mee aan projecten in o.a. scholenbouw en zorgcentra maar ook particuliere projecten.

Profiel

 • U bent Ingenieur Architect en hebt reeds 2 à 5 jaar ervaring.
 • Kennis van Autocad/Revit, .
 • Je spreekt en schrijft vlot in het Nederlands + 1 bijkomende taal (Engels, Frans, Duits)
 • Je hebt beroepsfierheid en streeft naar kwalitatief en nauwkeurig werken
 • Je neemt initiatief en bent in staat je werk zelf te organiseren en te plannen
 • Je draagt klantvriendelijkheid hoog in het vaandel en waakt dus over de tevredenheid, goedkeuring en waardering van de opdrachtgever en over de rendabiliteit van het bouwproject
 • Je werkt probleemoplossend en hebt een cijfermatig inzicht
 • Je bent stressbestendig en voor de deadline klaar

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaande vacature? Stuur dan zo snel mogelijk je CV met motivatiebrief naar talent@licencetobuild.be. Voor meer informatie kan je terecht bij Geert Van Wesemael op het nummer 02 521 04 17.

 

Een Bachelor Toegepaste Architectuur/ Bouwkundig Tekenaar/ assistent architect:

 

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Als medewerker werk je in overleg met de projectarchitecten bouwprojecten uit.

Gezien Licence to Build reeds binnen het BIM protocol werkt  voor de uitwerking van haar projecten is de kennis van het BIM-softwarepakket REVIT zeker een pluspunt.

 

Wat kan je verwachten

 • Bij Licence to Build werk je mee aan kleine tot grote projecten in woningbouw, in scholenbouw en  in de sport- en zorgsector.
 • Een stimulerende job in een dynamisch team.
 • Een correcte verloning op basis van diploma en/of ervaring
 • De schaal van ons bureau laat toe om jezelf voortdurend te ontplooien.

 

Profiel

 • Je beschikt over een bachelor diploma bouw
 • Kennis van het BIM softwarepakket REVIT is zeker een pluspunt
 • Je hebt een groot technisch inzicht
 • Je hebt beroepsfierheid en streeft naar kwalitatief en nauwkeurig werken
 • Je beschikt over inzet en doorzettingsvermogen om deadlines te respecteren
 • Je bent een teamspeler die wil doorgroeien naar een zelfstandige medewerker

 

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaande vacature? Stuur dan zo snel mogelijk je CV met motivatiebrief naar talent@licencetobuild.be. Voor meer informatie kan je ook terecht bij Geert Van Wesemael op het nummer 02 521 04 17.

kantoor

Licence to Build
Brusselsestraat 28
1750 Lennik
tel. (0032) 02 521 04 17 - (0032) 02 532 25 24
fax (0032) 02 521 62 61
info(at)licencetobuild.be

Locatie en routebeschrijving

Op 15 km van het centrum van Brussel
Op 7 km van de Brusselse ring

Afrit 15a Lennik / Erasmus (niet afrit 15 nemen !)
Aan het eerste rondpunt (Cora) rechtdoor rijden.
Aan het tweede rondpunt (Erasmusziekenhuis) meteen rechts afslaan richting Lennik.
Die baan 7 km volgen tot in het centrum van Sint-Martens-Lennik.

Maatschappelijke zetel

Licence to Build, architects & engineers bvba
Vaandelstraat 51
1070 Brussel
btw: 0886232877
rek. nr: BE 04 7340 1954 7731

Licence to Build staat als multidisciplinair architectenbureau voor een frisse en realistische kijk op het bouwgebeuren. De bouwheer staat daarbij centraal en zijn idee of vraag wordt vanuit een brede dialoog en vanuit de brede ervaring en creativiteit versterkt en beantwoord. De aanpak is plichtsbewust en pragmatisch. Een goede relatie met de bouwheer is essentieel. Een kwalitatief project is immers enkel te bereiken vanuit een doordachte, creatieve, open en gedreven verstandhouding tussen het ontwerpteam en de bouwheer. Het evenwicht tussen creativiteit, efficiëntie, goede communicatie en een goede werksfeer wordt bij elk project actief gezocht. Het evenwicht in de structuur van het bureau moet deze aanpak doeltreffend maken. Ervaring wordt gekoppeld aan frisse ideeën, een stevige administratieve onderbouw wordt geflankeerd door de passie voor het bouwen, de sterke persoonlijkheden in een ontwerpteam hebben eveneens hun technische interesse en vakkunde als houvast.

Licence to Build staat ook voor maatwerk. Elk project, groot en klein, is uniek en vraagt enerzijds een specifieke aanpak en wil anderzijds het unieke antwoord zijn op een specifieke vraag.

Licence to Build is een team, architectuur is teamwork.

Jos Leyssens en Geert Van Wesemael vormen samen met een 25 tal enthousiaste medewerkers een hecht team. Een multidisciplinair team met ingenieur-architecten, bouwkundig ingenieurs, architecten, landschapsarchitecten, interieurarchitecten, meubelontwerpers en administratieve krachten. Elk nieuw project wordt binnen het team aangepakt. Het ontwerp, het budget, de aanbesteding en de uitvoering worden besproken en bediscussieerd. Deze aanpak binnen een divers team geeft de mogelijkheid om elke bouwheer en elk project te omringen met een team van specialisten die samen voor continuiteit en aandacht voor kwaliteit kunnen zorgen.

Licence to Build is Lid van de G-30, de 30 grootste architectenbureaus van België.

Het bureau is opgericht in 1993 en is deels gegroeid uit het Brusselse studiebureau Groep Structuur. Jos Leyssens werkte daar eerst als projectleider, later kreeg hij als hoofdprojectleider vanaf eind jaren '80 de kans om verschillende grote projecten te begeleiden (het Internationaal Congrescentrum ICC (nu Europees Parlement), de Belgacomtorens, de Heizelpaleizen 1, 12 en het auditorium van de Heizel, het waterzuiveringsstation Brussel-Zuid, het universitair ziekenhuis Mont-Godinne van de U.C.L. te Namen).

In 1993 werd met twee ingenieur-architecten Licence to Build geboren en een reeks diverse projecten werden volledig in eigen beheer gerealiseerd.

Vanaf de oprichting is het bureau onder leiding van Jos Leyssens en zijn echtgenote Herlinde gestaag gegroeid. Zowel uitdagende nieuwbouw als verbouw projecten bleven zich aandienen en het werd noodzakelijk om ook extra medewerkers aan te trekken. Steeds werd getracht om een evenwicht te bekomen tussen jong en oud (er). Intussen engageerde Jos zich ook intensief voor het beroepsleven. Voor de beroepsvereniging NAV groeide hij van provinciaal bestuurslid en provinciaal voorzitter uit tot nationaal voorzitter. Deze functie  kreeg een einde  toen Jos door zijn professionele  collega's tot op de dag van vandaag tot voorzitter van de Orde van Architecten werd verkozen (eerste nationaal, nu provinciaal).

Door de drukke agenda, het toenemend aantal lopende projecten en de noodzaak aan hernieuwing werd eind 2006 een tandem gevormd met ir.arch. Geert Van Wesemael. Geert was vanaf 2003 als medewerker bij Licence to build gestart en doorgegroeid binnen het bureau. Vanaf 28 december 2006 wordt het bestaande architectenbureau 'interprofessioneel architectenatelier Licence to Build bvba' omgevormd tot Licence to Build Architects-Engineers bv bvba met Jos en Geert als zaakvoerders.

Deze nieuwe samenwerking was ook meteen de start van heel wat interne bijsturingen om de bouwheer nog professioneler te kunnen bijstaan en om onze visie nog beter tot uitvoering te brengen.

Een nieuw Logo, een doorgedreven huisstijl en een vernieuwde website moesten ons nog eenduidiger en duidelijker tonen binnen het bouwlandschap. En het gebruik van 3D-ondersteunde ontwerptechnieken moest ons de mogelijkheid geven om nog in nauwer contact met de bouwheer het project vorm te geven.

Deze vernieuwingen misten hun effect niet. Steeds meer bouwheren vonden de weg naar het bureau en daardoor groeide ook het aantal medewerkers aan tot een 15 tal in 2010.

In 2011 nam het bureau de beslissing om vol in te zetten op openbare aanbestedingen, met administratieve kandidatuurstellingen, maar evenzeer door deel te nemen aan intensieve architectuur wedstrijden.

Voor de wedstrijden binnen de scholenbouw ging het bureau een tijdelijk partnership aan met het gerenommeerde bureau AEDAS uit Londen. Een aantal belangrijke wedstrijden werden gewonnen. Deze samenwerking had dus zowel een positief effect op het werkvolume, als op de werkmethodiek en ontwerpkwaliteit. AEDAS bracht immers heel wat know-how mee.

De voorbije 5 jaar is Licence to Build dan ook uitgegroeid tot een team van een 30tal personen die met heel wat ervaring een 25 tal schoolprojecten in Vlaanderen ontwerpt en begeleidt.

Maar Licence to Build blijft haar roots trouw. Met de grootste zorg en met evenveel plezier en creativiteit worden private woonprojecten uitgewerkt. Een kleine verbouwing tot een strakke alleenstaande villa ligt nog dagelijks op de digitale tekenplank. Gewoon omdat we de directe relatie met de bouwheer zo belangrijk vinden.

En Licence to Build blijft verder vernieuwen. Een nieuwe website is daarvan opnieuw een element, maar ook de link met de sociale media wordt niet geschuwd. De structuur wordt doorgelicht en aangepast om nog sneller antwoord te kunnen bieden aan de snel veranderende bouwwereld en de toenemende eisen en wensen van de bouwheer en de overheid.

Licence to Build is Lid van de G-30, de 30 grootste architectenbureaus van België.